Logo Dans og Toner Home   Om oss    Forestillinger   Avisomtaler   Uttalelser   Spilleoversikt   

 How about that Mr B? Av og med Peter Lodwick og Marit Krogeide  

 
Peter Lodwick og Marit Krogeide Foto: Stein Are Tårnes

”I en hel skoletime trollbandt kunstnerne 170 elever. Krogeide og Lodwick maktet den hårfine balansen mellom det vakre og det burleske. Skoleklokken ringte i løpet av konserten, men ingen gjorde mine til å gå. I stedet trampeklappet elevene for å få mer – stikk den!”

Agderposten Aust-Agder 1992

 

 

"How about that Mr B" var et bestillingsverk fra Rikskonsertene i forbindelse med Bach jubileet i 1985, spesielt tilpasset for 10 - 15 år. Ideen var å presentere Bachs musikk på en ny og spennende måte. Dette ble gjort ved å skape en musikk- og danseforestilling hvor Bachs musikk ble fremført i sin originale form, men også modernisert. All musikk ble fremført ”live” og medbrakte synthesizere sørget for et tidsmessig riktig lydbilde. Dansen bestod av både klassisk tåspissdans, neoklassisk, jazz og moderne dans. Elevene ble aktivisert gjennom forestillingen gjennom sang, dialog og humor.

"How about that Mr B" ble en kjempesuksess med over 600 fremførelser på turne i hele landet. Hundrevis av tilbakemeldinger tydeliggjør at denne formen brøt med Rikskonsertenes datids tradisjonelle konsert form og bidro til å åpne ungdom for nye kunstneriske uttrykk på en utradisjonell måte.
Peter Lodwick og Marit Krogeide Foto: Stein Are Tårnes

Foto: Stein Are Tårnes


"Det er et lite under at man får så begavede kunstnere på besøk i skolen. Peter Lodwick og Marit Krogeide hadde oss i sine hule hender. En kombinasjon av erten humor i ren Monty Python-stil, stor sjarme, overlegen musikalitet, nydelige bevegelser og i det hele tatt topp profesjonell underholdning får oss i kne. Vi synger og vi ler, vi klapper i hendene - alt dette får disse forrykende entertainere oss til å gjøre".
Harstad Tidene

 

 

Forestillingen hadde premiere 1985 med Peter Lodwick og danser Inger Rabben. De turnerte for Rikskonsertene i Telemark, Møre og Romsdal og Troms og fremførte 255 forestillinger i perioden 1985 – 1987. Danser Marit Krogeide tok over høsten 1987. De neste 10 årene ble forestillingen fremført 412 ganger på turne i Hordaland, Buskerud, Telemark, Troms, Sør-Trøndelag m.m i regi av Stage Productions, Dans & Toner, Rikskonsertene, Fylker, Kommuner, Folkeakademi m.m.

 

 

 

Uttalelser                Avisomtaler

 

Sceneweb