Logo Dans og Toner   Home   Spilleplan    Kurs    Forestillinger  Avisomtaler  Uttalelser   Spilleoversikt


 Dans og Toner 

"Det er et under å få så begavede kunstnere på besøk i skolen"

Harstad Tidene


Marit Krogeide og Christer Tornell. Foto Peter Lodwick 

Peter Lodwick, Foto: Marit Krogeide 

Marit Krogeide og Christer Tornell fant en barr under turné med
Dans for Deg i Hordaland

Peter Lodwick på vei til nye spillesteder  med
Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst

i Sogn og Fjordane

 Marit Krogeide, Foto: Peter Lodwick

 Christer Tornell, Marit Krogeide, Peter Lodwick

Marit Krogeide på turné med
Du og Jeg og Vi To i Nordland

 

Christer Tornell, Marit Krogeide og  Peter Lodwick
på turné i Nordland med
Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst

I 1988 startet musiker og komponist Peter Lodwick og dansekunstner Marit Krogeide Stage Productions, som i 1996 skiftet navn til Dans & Toner. Grunntanken om kunstformidling for alle er en videreføring av arbeide med gruppen Brobyggere, som Peter utviklet på 70-tallet.

Vi har valgt å legge hovedvekten av arbeidet på formidling for barn og ungdom. Skolen er en logisk møteplass, fordi vi der treffer alle, uavhengig av interesse og forutsetninger. For mange blir de opplevelser skolen gir, eneste kilde til kunstneriske inntrykk og impulser. Den levende kunstopplevelsen blir stadig mer verdifull i den samfunnsutviklingen vi alle er del av. Fantasi, skaperkraft og nytenkning er ting vi alle trenger å utvikle - barn og ungdom kanskje i særdeleshet. Vi mener dette kan stimuleres gjennom levende kunstopplevelser.

Vi har skapt og turnért med 13 produksjoner, barneforestillingene "How about that Mr B?", "Mozart!", "Du og jeg og Vi To", "Du og jeg og alle sammen", "Twisted", ungdomsforestillingene "A Circle within a Spiral", "Impulser", "Visjoner", "Dans for Deg", "Munch - en reise i dans, musikk & billedkunst",  voksenforestillingene "Dans for en Klovn", "Dikt i Piano" og "PS" Se mer under Forestillinger for ungdom/voksne og Forestillinger for barn.

Vi blander bevisst stilarter innen både dans og musikk, vi bruker filmkunst, billedkunst, tekst, sang, dialog og humor.  Våre forestillinger er fremført på turné over hele Norge flere tusen ganger for mange hundre tusen mennesker., se Spilleoversikt. Vi har samarbeidet med Rikskonsertene, Riksteateret, Folkeakademier, Forsvaret, DKS m.fl. Alle våre produksjoner har mottatt støtte fra ulike kulturorganisasjoner.

Vi har fått svært gode anmeldelser og tilbakemeldinger fra presse, publikum og arrangører, se Uttalelser og Avisomtaler.  Vi har kurstilbud i PilatesLodwickteknikken (rytmikk og improvisasjon), Kreativitetstimen og Klassisk ballett. Ta kontakt med oss for et tilbud.


 Peter Lodwick med publikum Foto: Frede Y. Eriksen, Glomdalen

 Fra "Mozart". Foto: Jan-Ivar Fjeld, Moss avis

Peter med publikum etter Du og Jeg og Vi to,
Foto: Frede Y Eriksen, Glomdalen

Publikum under Mozart!
Foto: Jan-Ivar Fjeld, Moss avis