Logo Dans og Toner

   Home   Om oss   Forestillinger    Anmeldelser    Spilleoversikt   

 
Dans for Deg  
- et musikk- og dansekonsept for ungdom
 

Marit Krogeide, Christer Tornell. Foto: Peter LodwickMarit Krogeide, Bjørnar W Pedersen, Peter Lodwick. Foto: Harald SæterøyChrister Tornell. Foto: Peter Lodwick


"Dans for Deg", som hittil er sett av over 50.000 ungdom, er en "konseptforestilling": Med det mener vi at den er i stadig utvikling - en "levende" forestilling i ordets doble forstand. Rammen er stabil, mens koreografiene og musikken inne i rammen forandrer seg og tilpasses aktuelle tema. Dagens versjon har fokus på tema "identitet". Så denne versjonen av forestillingen er annerledes enn den første versjonen. Grunntanken er å formidle dans som kunstnerisk uttrykksform til spesialkomponert musikk med flere ulike dansespråk. Dette er en bred og spennende forestilling, som har høstet lovord over hele landet. Komponisten er stykkets "maestro", som med humor og glede skaper kontakt med publikum. Han improviserer et musikkstykke på stedet basert på 4 toner gitt av publikum.

"Dans for Deg" har
et høyt kunstneriske nivå samtidig som den engasjerer alle, uavhengig av erfaring med kunstuttrykk. Med i Norsk Scenekunstbruk. Målgruppe fra 10 år til voksne. Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for lyd og bilde. Fremført 403 forestillinger for 51.402 ungdom. Nypremiere 2002. Varighet: 40 min i kulturhus, samfunnshus eller gym sal. Scenografi og lys medbringes. 


Komponist/Musiker: Peter Lodwick,
Koreografi:
Toni Herlofson, Christer Tornell. Merete Lingjærde, Marit Krogeide
Dans:
Marit Krogeide, Christer Tornell
 

"Det var stor enighet blant personalet og blant elevene at dette var en super forestilling. "Den beste forestilling " så langt, sa en elev. Som rektor vil jeg si meg enig. Glimrende, med balanse mellom det komiske og det seriøse. Anbefales videre til andre!".
Fauskanger barne- og ungdomsskule

"Her var det solid koreografi, samstemmighet mellom utøverne og påtagelig sterke og åpne uttrykk og mimikk hos danserne. Som ballett anmelder må jeg bare slutte meg til elevenes trampe klapp og begeistret plystring"
Aftenposten

"Nydelig musikk og fortryllende dans fra Dans og Toner!"
Harstad Tidene 

"Topp dansere og musikk. Super publikumskontakt og utstråling! Morsomt med komponering på stedet"    
Unneberg skole

Flere anmeldelser Dansere i tidligere versjoner:
Eric Viudes, Espen Kromvoll, Brynjar Bandlien, Bjørnar Westbye Pedersen, Terje Tjøme Mossige
Koreografer i tidligere versjoner:
Eric Viudes, Antonio Ferraz, Brynjar Bandlien, Bjørnar Westbye Pedersen, Terje Tjøme Mossige